Yeni Ümit İş Makinası Kursu

Dikiş Kurslarında Neler Öğrenilir?

Dikiş kursları terzilik mesleğini öğrenmek için verilen kurslardan bir tanesidir. Kadınlar hem güzel vakit geçirmek hem de bir meslek sahibi olabilmek için bu şekilde açılan kurslara çok fazla alaka gösteriyorlar. Dikiş kurslarında kursa katılanlara konfeksiyon ve terzi atölyelerinde kullanılan makineler tanıtılır ve bu makineleri kullanmaları sağlanır. Teknik bilgileri öğrenenler kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanırlar.

Dikiş kursu  özelinde dikiş kurslarında ilk olarak makineler tanıtılır ve makinelerin ne şekilde kullanılacağı hakkında bilgi verilerek uygulamalı olarak eğitmenler tarafından kursiyerlere gösterilir. Ardından giysi kesimi başta olmak üzere temel dikim eğitimleri verilir. Fermuar dikimi, yaka dikimi, kalıp hazırlama gibi bütün teknik ve dikiş bilgileri detaylı bir şekilde aktarılır. Dikişte kumaşların bilinmesi de oldukça önemli olduğu için kursiyerlere kumaşlar tanıtılıp öğretilir. Kumaşların nasıl kesilmesi gerektiği uygulamalı olarak eğitmenler tarafından yapılır.

Kişiler üzerinde prova yapma gibi eğitimlerde dikiş kurslarında detaylı bir şekilde verilir. Dikiş ile alakalı tüm teknikler öğretilir, düz dikiş köşeleri, dikiş, zikzak dikiş, kafessiz dikiş tel yatma çalışması gibi çalışmalar gerçekleştirilerek dikişin en ince detayları gösterilir. Dikiş kursu  ile beraber dikilecek kıyafet işini nasıl ölçü alınması, nasıl bir dikim yapılması gerektiği konusunda hem erkek hem de kadın için hazırlanacak elbiselerin nasıl tasarımı yapılacağı konusunda çalışmalar uygulanır. Dikim konusunda bilgi sahibi olan kursiyerler kendi tasarlamış oldukları kıyafetleri dikerek kurslarını tamamlarlar. Kurs sonunda sınava tabi olan kursiyerler başarılı olan kursu tamamlarlar.

Dikiş Malzemeleri Nelerdir?

Dikiş kursu  açısından önce bir dikiş makinasına sahip olmak gerekir. Kumaş terzi sabunu, dikiş iğneleri, dikiş iplikleri, toplu iğne, makas, parşömen kağıdı, cetvel, mezura, rulet ve karbon kağıdı Riga takımı, iplik sökme aparatı gibi malzemeler dikiş dikmek isteyen kişilerin temin etmesi gereken gereçlerdir.

Dikiş kursu fiyatları alınan kursun saat ve süresine verilen kurs programının içeriğine kursa katılan kişilerin sayısına göre değişiklik gösterir. Kısa süreli olan kursların fiyatları daha düşük oranda olurken bazı kursların süreleri ve saatleri daha uzun olduğu için daha fazla olabilir. Bu durum fiyatlara yansımakta ve ücretler biraz daha fazla olmasına sebebiyet vermektedir. Dikiş kursa fiyatları ev tipi dikiş makinesi, sanayi tipi dikiş makinesi kullanımına göre de fiyat değişikliğini etkiler. Dikiş kursu  bazı dikiş kursu yerlerinde belirli dönemlerde indirimler gerçekleşir indirim dönemlerini takip ederek daha uygun fiyatlar ile istediğiniz kursa kayıt gerçekleştirebilirsiniz.

Ücretsiz Dikiş Kursu 

Ücretsiz Dikiş Kursu 

Ücretsiz Dikiş Kursu

Dikiş kursu  için yaş sınırlaması yer almaz. Halk eğitim  merkezlerinde ücretsiz olarak dikiş kursları verilir. Kurslara kayıt yaptırarak bu kurslardan yararlanabilirsiniz. Ayrıca online olarak verilen kurs programlarından da yararlanabilirsiniz. Halk eğitim dikiş kursları hem dikiş dikmeyi öğrenmek isteyenler hem de öğrendikleri ile aile bütçesine katkıda bulunmak isteyenler için ücretsiz olarak dikiş kursları açar. Halk eğitim merkezlerinde açılan kurslar özellikle bayanlar tarafından çok fazla ilgi görür. Sadece iş bulmak için değil kadınlar hem boş vakitlerini değerlendirmek hem de evde gerektiğinde kendi kişilerini kendileri dikmek için bu kurslara katılım sağlarlar.

Dikiş Kurslarında Eğitim

Kursta dikiş kursu makine tanıtımı kursiyerin makineleri kullanma yeteneği gelişimi ve giysi kesimi gibi temel dikim tekniklerinin eğitimi verilir. Kemer ve yaka dikimi eğitimi, fermuarcı eğitimi, uygulamalı olarak eğitmenler tarafından kursiyerlere görsel şekilde öğretilir. Kişi üzerinde kıyafet provası yapma ve tasarım yapma yeteneğini kazandırmış olur. Dikilecek olan kumaş çeşitleri tanıtılır. Bu işi yapacak kişilerin kumaşları bilmesi oldukça önemli olan bir detaydır. Kursta kumaş kesiminin teknikleri detaylı bir şekilde anlatılır. Kumaş üzerinde teğeleme yapma, pratik bir şekilde kesim yapma ve dikiş dikme becerisini sahip olunur. Bu kursları bitirmiş olan kursiyerler kendileri eğitim verebilecekleri gibi kendi iş yerlerini kurma imkânına da sahip olurlar.

Dikiş kursu fiyatları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirtildiği tarifeler üzerinden yapılır. Sınıflarda öğrenci sayısına yani kontenjana göre açılım sağlanır. Genelde rahat çalışılması açısından 10 ile 15 kişilik sınıflar halinde açılımı vardır. Kurs içinde geçirilecek olan saate göre fiyat belirlenir. Uzun süreli olan kurslarda ücret daha yüksek olur kısa süreli kurslarda ise fiyat daha azdır